Współpraca

Elwira Lelental

NADKOMISARZ ELWIRA LELENTAL

Prezes Fundacji NOWE ŻYCIE

Prezes Fundacji NOWE ŻYCIE, emerytowany nadkomisarz i kierownik sekcji ds. zwalczania przestępczości narkotykowej Wydziału Kryminalnego Komendy Miejskiej Policji w Gdańsku z 23-letnim doświadczeniem zawodowym i 34-letnim doświadczeniem społecznym. Prowadzi warsztaty oraz  prelekcje dla uczniów szkół gimnazjalnych i ponadgimnazjalnych na terenie całego kraju. Wspólnie realizujemy program „STOP NARKOTYKOM W SZKOŁACH” organizując wykłady na temat skutków zażywania substancji psychoaktywnych wśród dzieci i młodzieży szkolnej oraz szkolenia dla dyrektorów placówek oświatowych oraz Rad Pedagogicznych. Terminy wykładów ustalane są indywidualnie. Niniejszy program znajduje się na podstronie – PROGRAMY.

Dariusz Siastacz

AKTOR DARIUSZ SIASTACZ

Dyrektor artystyczny fundacji

Pełni funkcję dyrektora artystycznego w naszej fundacji oraz jest jej promotorem. Aktor teatralny i filmowy z ponad 20-letnim stażem zawodowym, ulończył studium wokalno-aktorskie przy Teatrze Muzycznym im. Danuty Baduszkowej w Gdyni. Związany z gdyńskim teatrem im. Witolda Gombrowicza. Znany m. inn. z takich filmów jak: „Misja Afganistan”, „Wszystko, co kocham”, „Wiedźmin”, „Wkręceni”, „Kamienie na szaniec”, „Stacja Warszawa” i wiele innych.

Giennadij Jerszow

GIENNADIJ JERSZOW

ARTYSTA RZEŹBIARZ

Ukraiński rzeźbiarz, którego prace znane są na całym świecie. Studiował we Lwowie w Państwowej Wyższej Szkole Sztuki dekoracyjnej i Stosowanej u Emanuila Myśko na wydziale Rzeźby Monumentalnej. Ukończył studia w Kijowie, w Ukraińskiej Akademii Sztuk Pięknych. Od wielu lat prowadzi własną pracownię rzeźby.

Współpraca polega na organizowaniu przez naszą fundację wystaw, wernisaży oraz aukcji na których sprzedawane są prace artysty, by część dochodów z ich sprzedaży mogła zasilić konto naszej fundacji…więcej informacji dot. artysty dostępnych jest na stronie internetowej pod adresem – http://www.jerszow.com

Joanna Rodziewicz

JOANNA RODZIEWICZ

ARTYSTKA MALARKA

Ma nieograniczony apetyt na życie i rozwój dlatego jej zainteresowania są niesamowicie bogate m. in. fotografia, malarstwo, decoupage, projektowanie, podróże, literatura, film, muzyka, yoga, treningi motywujące do zdrowego, twórczego i odpowiedzialnego życia. Należy do grona osób tzw. pozytywnie zakręconych. Jest znana wśród przyjaciół z poczucia humoru, pogody ducha, ciepła…Joanna jest eteryczną kobietą, obdarzoną niesamowitym talentem malarskim. Ma cudowne zdolności manualne i plastyczne, które rozwijała w Studio Sztuki w Warszawie. Uczestnicząc w „marszu ku rozwojowi” ukończyła Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie na kierunku-edukacja artystyczna w zakresie sztuk plastycznych, Pomorską Wyższą Szkołę Humanistyczną oraz studia z zakresu Arteterapii w Gdyni. Ogromne doświadczenie zostało wykorzystane przy kręceniu takich produkcji jak: „Ogniem i Mieczem” Jerzego Hoffmana. Współpracowała z dwoma znakomitymi teatrami, Teatrem Wielkim oraz Teatrem Komedia w Warszawie.

Prace Joanny Rodziewicz widoczne są na wielu wystawach na terenie całego kraju, a poprzez aukcje na których są sprzedawane, możliwe jest regularne wspieranie finasowo naszych działań. Więcej informacji dotyczących twórczości artystki, dostępnych jest na: Facebook’u